Steden in Canada

De natuur is misschien dan wel de belangrijkste toeristische attractie van Canada, ook de verschillende steden zijn de moeite waard om te bezoeken. Vaak zul je je rondreis door Canada beginnen en eindigen in een stad, waarbij vooral Vancouver en Calgary erg populaire steden zijn. De steden van Canada zijn leuk, sfeervol en relatief veilig. Niet voor niets dat met name Vancouver, Calgary en Toronto al jarenlang hoog scoren op lijsten van meest leefbare steden ter wereld.

Op deze pagina lees je beknopte informatie over de meest interessante en meest populaire steden van Canada.

Calgary

In de Canadese provincie Alberta ligt Calgary. Dit is tevens de grootste stad van deze provincie. De stad Calgary is vooral bekend als wintersportbestemming. Het was ook tijdens de winterspelen van Calgary in 1988 dat Yvonne van Gennip hier haar gouden tijd beleefde. De ligging van de stad is in heuvelachtig gebied, aan de voet van de Rocky Mountains. Ook ligt de stad redelijk hoog, namelijk op 1048 meter boven zeeniveau. Het klimaat van de stad wordt omschreven als een droog landklimaat, maar wel met lange en wisselvallige winters en relatief korte zomers. Sinds de ontdekking van een groot olieveld in 1947 draait de economie van de stad vooral op de olie-industrie.

De stad is redelijk multicultureel; zo is er een Chinatown en ook kun je hier Little Italy bezoeken. Veel vertier binnen de grenzen van de stad richt zich op theater en film. Er is dan ook een zeer mooi auditorium genaamd Southern Alberta Jubilee Auditorium die een zaal heeft die ruimte biedt aan maar liefst 2700 toeschouwers. Een aantal vaste gezelschappen, zoals het ‘Alberta ballet’ en het ‘Calgary opera’ hebben hier hun residentie. Ook zijn er een aantal goede musea in Calgary. Het Glenbow Museum is hiervan het bekendst. Dit museum is één van de grootste van Canada en heeft een oppervlakte van maar liefst 8600 m². Het museum werd in 1966 opgericht en de focus ligt vooral op de geschiedenis van de provincie Alberta en het westelijk deel van Canada. De verzameling van het museum telt ruim 100.000 objecten waaronder ook een uitgebreide bibliotheek valt. In dit museum kom je veel meer te weten over het leven in Alberta in de 19e eeuw, maar ook over de grondslag van de etnologische en culturele diversiteit in dit gebied.

Enkele andere bekende musea zijn het Calgary Chinese Cultural Centre, Canadian Olympic Hall of Fame, Art Gallery of Calgary en het Aero Space Museum. Naast theater, film en musea kun je in Calgary ook terecht bij een aantal andere bekende trekpleisters. Enkele hiervan zijn Eau Claire Market, Calgary Chinatown, TELUS World of Science en Canada Olympic Park. Calgary is een leuke stad en ook echt een aanrader voor een korte stedentrip van enkele dagen.

Vancouver

De stad Vancouver is te vinden in het Zuidwesten van Canada en maakt deel uit van de agglomeratie Vancouver. De stad is gesitueerd in de provincie Brits-Columbia. Net als Calgary is ook Vancouver gast geweest van de Olympische winterspelen. Vancouver viel die eer in 2010. De stad is, zeker als je de agglomeratie meegerekend, een zeer grote stad. Dit heeft vooral te danken aan een gunstige ligging aan de Straat van Georgia. Hierdoor heeft de haven van de stad direct toegang tot de Grote Oceaan. Naast dat Vancouver een belangrijke havenstad is, is het ook een van de belangrijkste steden in de westerse filmindustrie. Ook is het leuk om te weten dat stad genoemd is naar de familie Vancouver. Deze naam verwijst naar de plek waar deze familie in Nederland vandaan kwam, namelijk Coevorden. Het klimaat van de stad Vancouver kan beschreven worden als een gematigd klimaat. Door haar ligging aan zee is in de stad relatief mild weer in verhouding met andere gebieden in Canada.

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen in de Vancouver Art Gallery, waar een permanente tentoonstelling is van maar liefst 7900 items. Het bekendst zijn de werken van de Canadese schilderes en schrijfster Emily Carr. Ook heeft de stad een fantastisch maritiem museum waar je het historische ontdekkingschip ‘St. Roch’ kunt bewonderen. Naast deze twee musea is ook het Museum of Anthropology at UBC zeer interessant en leerzaam. Andere culturele mogelijkheden binnen de stad zijn het Vancouver International filmfestival en het Fringe festival. Ook heeft de stad een prachtige botanische tuin waar ook nog eens een prachtig Sculpturenpark te vinden is.

Meer info: Vancouver voor beginners

Vancouver

Ottawa

De hoofdstad van Canada is Ottawa. De stad ligt in het zuidoosten van de provincie Ontario, net tegen de grens van de provincie Québec. Deze redelijk grote stad herbergt vele regeringsgebouwen. Een van de bezienswaardigheden is dan ook het parlementsgebouw, dat bekend is onder de naam Centre Block. Het is een indrukwekkend bouwwerk waarvan je van grote afstand al de enorme toren opvalt die centraal de toegang tot het bouwwerk verschaft. De bouw begon in 1916 en werd vervolledigd in 1927. Dat de bouw van het parlement zou lang duurde heeft mede te maken met een grote brand die een deel van het parlement heeft verwoest, waardoor deze weer heropgebouwd moest worden. Net als de buitenzijde is ook de binnenzijde prachtig en zeker de moeite van het bezoeken waard. Andere belangrijke federale gebouwen die in Ottawa zijn gesitueerd, zijn het Canadese hooggerechtshof, de officiële residentie van de minister-president van Canada en die van de gouverneur-generaal van Canada.

Enkele interessante musea in Ottawa zijn het Canadian Museum of Nature, het Canadian War Museum en de National Gallery of Canada. Dit laatste museum valt mede op door zijn bijzondere architectuur die bestaat het vele glas. Het museum dat stamt uit 1988 kan dan ook rekenen op veel daglicht, waardoor de werken in het museum goed tot recht komen. De collectie bestaat uit schilderijen, tekeningen, foto’s en sculpturen. De nadruk ligt vooral op Canadese kunst, maar ook internationaal hebben ze een indrukwekkende collectie. Bovendien beslaat de collectie ook uit een zeer brede tijdspanne. Zo hangt hier een werk van Rembrandt, maar ook een werk van Andy Warhol. Dit zijn al van slechts twee van de grote namen die hier te vinden zijn, ook werken van Piet Mondriaan, Salvador Dalí, Vincent van Gogh, Gustave Klimt en Francis Bacon zijn hier te bewonderen. De lijst met grote namen is nog veel groter.

Ottawa is een echte universiteitsstad. Sinds de universiteit van Ottawa zich afsplitste van Saint Paul University, telt de stad drie universiteiten.

St. Johns

In de provincie Newfoundland ligt de grootste stad van deze provincie, St. Johns. De stad ligt helemaal in het zuidelijk deel van deze provincie, op het schiereiland Avalon. Met haar ligging is de stad het meest oostelijke veel van de belangrijke Trans-Canada Highway. Wat deze stad zo interessant maakt is haar ligging in het prachtige landschap. De omgeving het land en zee doen ruig aan en zijn daardoor erg indrukwekkend. Een leuke wetenswaardigheid uit de geschiedenis van deze stad is ook dat admiraal Michiel de Ruyter voor korte tijd de stad heeft veroverd. Wat er aangenaam is aan deze stad zijn ook de gevels van veel van de huizen, die kleurrijk geschilderd zijn. De stad is ook de belangrijkste culturele plek van deze regio. Zo is hier een symfonisch orkest gehuisvest die onderdak biedt aan diverse koren en een belangrijke conservatorium.

De stad is de thuisbasis van een aantal festivals. Het oudste jaarlijkse sportevenement van het Noord-Amerikaanse continent vindt hier plaats. De Royal St. John’s Regatta is een roeiwedstrijd die al wordt gehouden sinds 1816. Deze wedstrijden worden gehouden op Quidi Vidi Lake, een van de bezienswaardigheden van deze stad. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het UFO landingsplatform, het gezellige Water Street en natuurlijk Catbot Tower. Vanaf deze prachtige oude toren heb je een mooi uitzicht over de stad. Niet alleen het uitzicht over de stad is een prachtig, ook de andere richtingen uit zie je hier prachtige landschappen.

Montréal

De grootste stad van de provincie Québec is de stad Montréal. De stad is al vrij vroeg gesticht in 1642 door de Fransen. De naam heeft de stad te danken aan de heuvel die zich in de stad bevindt. Montréal is een belangrijke stad voor de economie van Canada. Zo is het een belangrijk centrum van de internationale handel, industrie en ook deels van financiële wereld van Canada en cultuur. De stad heeft ook twee keer een groot evenement mogen organiseren. In 1967 was het de wereldtentoonstelling die hier werd gehouden en in 1976 de Olympische zomerspelen.

Het meest bezochte stuk van Montréal is de binnenstad genaamd Centre Ville. Dit gedeelte van de stad ligt aan de voet van Mont Royal en wordt gekenmerkt door de vele grote wolkenkrabbers. In dit gedeelte van de stad vind je ook de Anglicaanse kathedraal, Christ Church Cathedral en de Basilique-cathédrale Marie-Reine-du-Monde. Dit laatste gebouw is geïnspireerd op de Sint-Pietersbasiliek uit Rome. Het is hier ook dat het bisdom van Montréal zijn onderkomen heeft. De kathedraal is een ruim 100 m lang, bijna 46 m breed en 76,8 m hoog. De koepel heeft een diameter van bijna 23 m. Zowel de buitenzijde als de binnenzijde van deze basiliek zijn van mooie schoonheid. Let ook zeker op de binnenzijde van de koepel en het hoogaltaar. Een andere belangrijke trekpleister van Montréal is de ondergrondse stad. Dit is een groot complex van ondergrondse hallen en tunnels onder het centrum van de stad. In totaal zitten hier zo’n 1600 winkels, banken, hotels, musea, bioscopen en kantoren. Ook is dit gedeelte van de ondergrondse stad zeer goed bereikbaar dankzij zeven metrostations die haltes hebben aan dit complex.

Vieux- Montréal ligt ten zuidoosten van het zakencentrum van deze stad en betekent zoveel als Oud-Montréal. Vele historische delen van deze stad zijn door de jaren heen goed bewaard gebleven. Ook dit deel van de stad huisvest een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, Basilique Notre-Dame de Montréal, het douanekantoor en een aantal oude kloostergebouwen. Buiten het centrum van de stad zijn het prachtige park genaamd Parc du Mont-Royal, het Olympisch Stadion, Biodome de Montréal, de botanische tuin van Montréal en het Quartier Latin.
Montréal is een hele leuke stad voor een stedentrip van enkele dagen.

Meer info: Montréal informatie & tips

Montréal in Canada

Quebec

In de gelijknamige provincie ligt de stad Quebec. De stad is gevestigd aan de oevers van de Saint Lawrence rivier, een rivier die een belangrijke waterweg vormt tussen de Atlantische Oceaan en de grote meren. De haven van de stad is dan ook een belangrijke economische bron. In de loop der jaren hebben zowel de Fransen als Engelsen aanspraak gemaakt op deze stad. Dit is ook iets wat je terugziet in de oudere huizen van de stad.

De stad herbergt een aantal mooie bezienswaardigheden. Een die je zeker gezien moet hebben is Château Frontenac. Het kasteel ligt wat hoger en doet dienst als hotel. Dus naast dat dit een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is, is het ook mogelijk om hier te overnachten. Ook het parlementsgebouw van Quebec is zeker de moeite van het bewonderen waard. De citadel van de stad is een deel van de historische binnenstad die staat vermeld op de werelderfgoed van UNESCO. Het is een stad met bijzonder veel historische erfgoed. Dat is ook een reden waarom veel toeristen de stad aandoen. Daarnaast zijn er nog een aantal leuke evenementen, zoals het wintercarnaval. Na het beroemde carnaval van Rio de Janeiro en van New Orleans is dit het grootste carnavalsfeest ter wereld. Culturele manifestaties vinden onder andere plaats in het Grand Théâtre de Quebec. Dit theater huisvest een aantal belangrijke culturele instellingen van de stad. Zo zitten hier een symfonisch orkest, een operagezelschap, een theatergroep, een kamermuziekvereniging en een filmvereniging.

Het Théâtre du Capitole de Québec is een belangrijk theater van waaruit het internationaal kamerorkest uitvoeringen doet. De stad heeft een prachtig museum van schone kunsten. Daarnaast zijn er nog een aantal musea die interessant zijn. Quebec is een leuke stad met veel variatie en daarom zeker de moeite van het bezoeken waard. Als je dit op je gemak wil doen dan verblijf je het best enkele dagen in deze prachtige stad.

Jasper

Jasper is niet een van de grootste plaatsen van Canada, maar mag zeker niet ontbreken in onze lijst met steden en plaatsen in Canada. De stad ligt in de provincie Alberta in het Nationaal Park Jasper. Dit nationale park is dan ook de hoofdreden waarom deze kleine stad jaarlijks mag rekenen op een grote schare toeristen. Zij komen hier genieten van de mooie natuur, flora en fauna en het ruige landschap. In totaal bestrijkt het park een gebied van 10.878 km². In dit nationale park kun je makkelijk een aantal dagen genieten van de prachtige natuur. Enkele van de bekende dieren die je tegenkomt zijn dikhoornschapen, bevers, edelherten, grizzlyberen, zwarte beren, sneeuwgeiten en elanden. Zeker de beer komen hier veelvuldig voor. Overal zie je dan ook borden staan die je waarschuwen voor de aanwezigheid van de dieren. Laat dus geen etenswaren rondslingeren en zorg er voor dat je altijd attent blijft. Wat natuur betreft is het plaatsje Jasper en haar omgeving een van de mooiste plekken van Canada.

Jasper

Winnipeg

De hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba is Winnipeg. Het is een van de grotere steden van Canada en staat ook wel bekend als De Poort naar het westen. Belangrijke economische sectoren zijn nijverheid, Landbouw en vervoer. Wat de stad ook bijzonder maakt is de geografische ligging als middelpunt van Noord-Amerika. In de winter doe je er hier goed aan om flink wat dikke kleren mee te nemen, want de stad staat bekend als een van de koudste gebieden van Canada. In de zomerperiode kan je deze kleren het beste dan weer thuis laten, want dan kunnen de temperaturen oplopen tot ruim boven de 30 °C.

Een van de opvallendste gebouwen, en daar ook zeker een bezienswaardigheid die de moeite van het bezoeken waard is, is het Canadian Museum for Human Rights. Het gebouw opende in 2014 haar deuren en is een prachtig voorbeeld van hoogstaande hedendaagse architectuur. In het gebouw bevindt zich het museum dat zich richt op mensenrechten. Cultureel gezien worden Winnipeg jaarlijks een aantal festivals georganiseerd. Zo is er een folkfestival, een jazzfestival, een theaterfestival en festival dat plaatsvindt in februari waarbij sneeuw en ijs worden gebruikt om sculpturen te maken.

Victoria

In British Columbia ligt op het uiterste zuidoosten van Vancouvereiland de plaats Victoria. De naam heeft de stad te danken aan de voormalige Britse vorstin Queen Victoria. Vancouvereiland is namelijk enige tijd een Britse kroonkolonie geweest. Een van de trekpleisters van Victoria is de mooie binnenhaven die het stadsaanzicht zeer bepaalt. Enkele bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn, zijn Beacon Hill Park, Royal British Columbia Museum, Victoria Bug Zoo en Graigdarroch Castle.

Wat erg opvalt als je in Beacon Hill Park bent, zijn de totempalen en andere sculpturen van originele bewoners van deze regio. Wat echt leuk is voor jong en oud is de Victoria Bug Zoo. Waar dierentuinen vaak groot zijn waardoor je de dieren moeilijk kan zien, is deze zo niet zo heel groot en kun je de dieren hier soms ook moeilijk zien omdat ze nogal klein zijn. Totaal huisvest deze dierentuin zo’n 50 soorten insecten, spinachtigen en geleedpotigen. Als je bang bent voor spinnen vanwege het onbekende en enge ervan dan is een bezoek aan deze dierentuin zeer leerzaam en waarschijnlijk zal je een stuk meer waardering krijgen voor al deze kleine beestjes. De Royal British Columbia Museum werd al opgericht in 1886. In het museum leer je meer over de natuurgeschiedenis, de moderne geschiedenis en over de inheemse volkeren van deze regio. Het is een vrij groot museum met een grote collectie waardoor je veel zal leren van Victoria en haar omgeving. Het museum ligt aan Thunderbird park, een park waar je oude artefacten van deze regio zult tegenkomen.Edmonton

In Amiskwaciy Waskahikan, zoals de inheemse bewoners deze stad noemen, kwamen al in het jaar 1754 de eerste Europeanen hier om handel te drijven. Net als het wat verderop gelegen Calgary is ook de olie-industrie in Edmonton de belangrijkste bron van een inkomsten sinds de ontdekking van het enorme olieveld in 1947. De stad ligt op zo’n 670 m boven zeeniveau. Het klimaat van de stad wordt gekenmerkt door koude winters en korte warme zomers. Een van de meest in het oog springende bezienswaardigheden van deze stad is de Muttart Conservatory. Dit is een botanische tuin waarvan de serres de vorm van piramides hebben. Naast de prachtige architectuur en de locatie te midden van een groene omgeving, herbergen de tuinen ook bijzondere flora. Het bezoek aan deze botanische tuin is zeker een garantie voor een paar uurtjes plezier. Ook op cultureel vlak heeft de stad aan bezoekers veel te bieden. Zou huisvest het Francis Winspear Centre for Music een aantal gezelschappen op het vlak van muziek. Daarnaast zijn er nog meer theaters en auditorium’s in de stad te vinden.

Deze stad huisvest jaarlijks een aantal festivals. De bijnaam van de stad is ook wel Canada’s Festival City. Het belangrijkste zomerfestival is K-Days, dat maar liefst 10 dagen duurt en door de gehele stad wordt gevierd. Traditiegetrouw eindigt het festival in het laatste weekend van juli. Als je echt wil dat een bezoek aan deze stad een extra dimensie oplevert, dan is het dus leuk om je bezoek aan deze stad in te plannen in de laatste week van juli. Vroeger werd het festival K-Days ook wel Klondike Days genoemd. De stad heeft ook een bruisend uitgaansleven, waardoor het een prima plek is om is een stapje in de wereld te zetten. Naast dat de stad een bruisende stad is, ligt ze ook in een natuurrijke omgeving, waardoor het net buiten de stad ook goed toeven is. Wanneer je op doorreis bent in Canada en je wil graag ergens meerdere dagen blijven, dan zou je rond de tweede helft juli moeten neerstrijken. Dan pik je het festival mee en geniet je van de prachtige natuur buiten de stad.

Banff

Banff ligt in de provincie Alberta, midden in de Rocky Mountains. Alleen al het uitzicht dat je hier hebt op de prachtige bergen is al een reden om deze stad aan te doen. Wanneer je de stad Banff namelijk bezoekt, is dit ook de toegangspoort tot het gelijknamige nationale park. Het nationale park van Banff is het oudste van Canada en dateert al uit de tweede helft van de 19e eeuw. Het park staat ook op de werelderfgoed is van UNESCO. Het park is ruim 6600 km² groot en grenst aan het andere bekende nationale park Jasper. Ook aan de andere zijden van dit oude nationale park grenzen nog meer nationale parken. Eigenlijk is dit dus een immens groot beschermd natuurgebied en daardoor zeer interessant om enkele op meerdere dagen in te verblijven. Je kunt kiezen voor wandelroutes, maar er zijn ook wegen aanwezig waardoor je een groter gebied kunt beslaan. Nadeel daarvan is natuurlijk wel dat het aantal adembenemende locaties niet zo groot is als op de verscheidene wandelroutes. Bijkomend voordeel is dan wel weer dat je meer afstand af kunt leggen met de auto waardoor je uiteindelijk toch nog veel plekken kunt bezoeken.

Kenmerkend voor het gebied zijn de Rocky Mountains met hun prachtige bergtoppen en gletsjers. Daarnaast vind je hier ook de typische Canadese flora en fauna. Het gebied staat bekend om zijn beren, maar ook elanden en andere inheemse diersoorten. Wat je ook zeker moet gezien hebben, als je dit park bezoekt, is Peyto Lake. Kenmerkend voor dit bergmeer is het felblauwe water dat rechtstreeks afkomstig is van de hoger gelegen gletsjers in de bergen. De reden dat het zo opmerkelijk blauw is komt door het rotspoeder dat elke zomer met het water van de gletsjers mee het meer in verdwijnt.

Banff

Halifax

De hoofdstad van de Canadese provincie Nova Scotia is Halifax. Van alle Atlantische Canadese provincies is Halifax het economische centrum. De stad werd gesticht in 1749 en deed toen dienst als militaire basis voor de Britse manschappen. De reden dat er voor deze locatie werd gekozen als basis was de grote natuurlijke haven hier was en nog altijd is. Het klimaat hier is gematigd, maar onvoorspelbaar. Mede door de invloeden van land en zee kan het weer hier nog wel eens omslaan. Wat betreft architectuur zijn er een aantal bijzondere gebouwen de stad. Een van deze gebouwen is de Town Clock die te vinden is op de citadel van de stad. Het is een zeer herkenbaar gebouw dat hoger ligt dan vele andere delen van de stad. Huizen in victoriaanse stijl kom je dan weer tegen op South End. Hier komt de Britse invloed nog eens duidelijk naar voren. Over victoriaanse stijl gesproken; de Halifax Public Gardens zijn een mooie groene oase om in rond te lopen en doen zeker denken aan die typische Engelse tuinen. Op het vlak van cultuur heeft Halifax ook het een en ander te bieden. Een mooi voorbeeld daarvan is Art Gallery of Nova Sciotia, een museum dat haar deuren opende in 1908 en tot 1975 bekendstaat onder de naam Nova Scotia museum Fine Arts. In totaal bezit het museum zo’n 17.000 stukken waarvan een deel permanent te bewonderen is. Het grootste deel van de collectie van het museum bestaat uit beeldende kunst, zowel schilderijen als foto’s. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog een maritiem museum en een museum gewijd aan popmuziek.

Net als bij vele andere Canadese plaatsen geldt ook voor Halifax dat er jaarlijks meerdere festivals worden georganiseerd. Een bekend festival is Halifax Pride waar de holebi-gemeenschap zich op een duidelijke en feestelijke wijze kenbaar maakt. Een van de drukst bezochte toeristische attracties is Peggy’s Cove. Het is een kleine vissersgemeenschap dat erg authentiek aandoet. Dat wil zeggen dat je een mooi dorpje ziet met visnetten, een prachtig vuurtorentje in een kale rotsachtige omgeving met een beetje laag groeiend groen. Het is een echte typische authentieke vissersgemeenschap en veel mensen die een beeld bij Nova Scotia zien dit soort dorpjes voor zich. Let ook op de leuke gekleurde vissersbootjes.

Toronto

In de provincie Ontario ligt hoofdstad van deze provincie, genaamd Toronto. Het is de grootste stad van Canada en de vijfde stad van Noord-Amerika. Toronto geldt ook als het economische centrum van Canada, vooral op het vlak van financiën, telecommunicatie, media, IT en wetenschap. Een ander groot voordeel van de stad Toronto is dat ze bekendstaat als een van de meest leefbare steden ter wereld. Er heerst een relatief hoge welvaart, het milieu is er aangenaam en de criminaliteitscijfers zijn er relatief laag. Ook heeft de stad veel immigranten die uit alle uiteinden van de wereld komen, waardoor het een multiculturele smeltkroes is. Opmerkelijk is ook dat de multiculturele samenstelling geen negatief effect heeft op de stad, maar juist positief uitwerkt. Het klimaat van Toronto staat bekend als gematigd continentaal. Door de ligging bij de grote meren is het klimaat ook opmerkelijk zacht in vergelijking met de rest van Canada en doet een beetje denken aan het klimaat dat we in Oost-Europa hebben.

Het mag evident zijn dat een stad als Toronto veel bezienswaardigheden heeft. Deze bezienswaardigheden uiten zich in gebouwen, maar ook het vlak van cultuur. Het bekendste museum is waarschijnlijk het Royal Ontario Museum dat is gehuisvest in een mooi stukje hedendaagse architectuur. Het museum richt zich vooral op de natuurlijke historie van de wereldculturen. Iets wat naadloos aansluit op de stad Toronto. De collectie van het museum staat hoog aangeschreven en is wereldberoemd. Ook liefhebbers van kunst kunnen terecht in Toronto, want Art Gallery of Ontario biedt een expositieruimte van 45.000 m² waarin een aantal beroemde namen worden gepresenteerd. Zo heeft het museum een indrukwekkende collectie Europese kunst. Enkele bekende Europese kunstenaars waarvan werken aanwezig zijn, zijn Peter Paul Rubens, Rembrandt van en Frans Hals. Ook de collectie Afrikaanse kunst is indrukwekkend. De stad herbergt een groot aantal kunst- en theater gezelschappen. Zo zijn hier al meer dan 50 dansverenigingen, twee symfonieorkesten en maar liefst zes opera’s. De meeste van deze gezelschappen treden op in het vermaarde Four Seasons Centre for the Performing Arts. Maar dit is niet het enige huis waar de uitvoerende kunsten terecht kunnen. Andere bekende plekken waar uitvoeringen worden gehouden zijn de Roy Thomson Hall, het Princess of Wales Theatre en het Toronto Centre of Arts.

Een leuke plek om in rond te wandelen is het Distillery District waar leuke boetiekjes, kunstgalerijen en restaurantjes te vinden zijn. Toronto is een uitstekende stad om wat langer te verblijven. Ook kun je vanuit deze plaats nog eens een uitstapje maken naar de Verenigde Staten.

Meer info: Toronto voor beginners

Toronto